Une recette pour Noël qui approche: "shortbread"
Shortbread
Try making these easy, buttery biscuits as homemade Christmas presents.
Ingredients
- 125g/4oz butter
- 55g/2oz caster sugar, plus extra to finish
- 180g/6oz plain flour
Preparation method
- Heat the oven to 190C/375F/Gas 5.
- Beat the butter and the sugar together until smooth.
- Stir in the flour to get a smooth paste. Turn on to a work surface and gently roll out until the paste is 1cm/½in thick.
- Cut into rounds or fingers and place onto a baking tray. Sprinkle with caster sugar and chill in the fridge for 20 minutes.
- Bake in the oven for 15-20 minutes, or until pale golden-brown. Set aside to cool on a wire rack.
Buttery = au beurre
Homemade = fait maison
Caster sugar = du sucre en poudre
Plain flour = de la farine (sans levure)
To heat the oven = préchauffer le four
To beat = battre, travailler
Until smooth = jusqu’à l’obtention d’une mousse homogène, onctueuse
To stir in = remuer, agiter en tournant, incorporer
A work surface = un plan de travail
To roll out = étaler
Thick = épais
Round or fingers = des ronds ou des bâtonnets
A baking tray = une plaque de cuisson
To sprinkle = saupoudrer
To chill = réfrigérer
To bake = cuire au four
Pale golden-brown = légèrement coloré
To set aside to cool = laisser refroidir
A wire rack = une grille
Difficile de rater cette recette basique et délicieuse!!! Soit vous les mangez sans attendre, soit vous les conservez dans une boite métallique.
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